DIMARTS DINS L'OCTAVA DE PASQUA


Lectura primera Fets 2,36-41
Convertiu-vos, i que cadascun de vosaltres es faci batejar en el nom de Jesús
Lectura dels Fets dels Apòstols
El dia de la Pentecosta, Pere digué als jueus: «Tot el poble d'Israel ha de saber sense cap dubte que aquest Jesús que vosaltres vau crucificar, Déu l'ha constituït Senyor i Messies». En sentir això, es van penedir de tot cor, i deien a Pere i als altres apòstols: «Germans, digueu-nos què hem de fer». Pere els va respondre: «Convertiu-vos, i que cadascun de vosaltres es faci batejar en el nom de Jesús, el Messies, per obtenir el perdó dels pecats. Així rebreu el do de l'Esperit Sant, ja que la promesa és per a vosaltres i els vostres fills, i per a tots aquells que ara són lluny, però que el Senyor, el nostre Déu, cridarà».
Pere continuava confirmant això mateix amb moltes altres paraules i els feia aquesta recomanació: «Aparteu-vos d'aquesta gent innoble». Els qui acceptaren la predicació de Pere es feren batejar, i aquell dia s'afegiren a la comunitat unes tres mil persones.

Salm responsorial 32,4-5.18-19.20 i 22 (R.: 5b)
La paraula del Senyor és sincera,
es manté fidel en tot el que fa;
estima el dret i la justícia,
la terra és plena del seu amor.

R. La terra és plena de l'amor del Senyor.

O bé:
Al·leluia.

Els ulls del Senyor vetllen els qui el veneren,
els qui esperen en l'amor que els té;
ell els allibera de la mort,
i els retorna en temps de fam. R.

Tenim posada l'esperança en el Senyor,
auxili nostre i escut que ens protegeix.
Que el vostre amor, Senyor, no ens deixi mai;
aquesta és l'esperança que posem en vós. R.

Al·leluia Salm 117,24
Avui és el dia en què ha obrat el Senyor:
alegrem-nos i celebrem-lo.

Evangeli Jo 20,11-18
Maria Magdalena anuncià que havia vist el Senyor i que li havia dit això
Lectura de l'evangeli segons sant Joan
En aquell temps, Maria es quedà al sepulcre, a fora, plorant. Mentre plorava, s'ajupí per mirar dintre el sepulcre, i veié dos àngels vestits de blanc, asseguts l'un al capçal i l'altre als peus d'on havia estat posat el cos de Jesús.
Ells li diuen: «Dona, per què plores?» Ella els respon: «S'han endut el meu Senyor, i no sé on l'han posat». Així que acabava de dir aquestes paraules, es gira i veu Jesús dret allà, però no el reconegué. Jesús li diu: «Dona, per què plores? Qui busques?» Ella, pensant-se que era l'hortolà, li respon: «Senyor, si te l'has emportat tu, digue'm on l'has deixat, i me l'enduré». Li diu Jesús: «Maria!» Ella es gira i li diu en hebreu: «Rabuni!», és a dir, «Mestre!» Jesús li diu: «Corre, deixa'm. Encara no he pujat al Pare, però ves a trobar els meus germans i digue'ls: Pujo al meu Pare, que és també el vostre Pare, al meu Déu, que és també el vostre Déu». Maria Magdalena anà a trobar els deixebles i els anuncià que havia vist el Senyor i que li havia dit això.