DISSABTE DE LA SETMANA I DURANT L'ANY / II


Lectura primera 1S 9,1-4.10b.17-19;10,1a
Aquí tens Saül,
l'home que et vaig dir que governaria el meu poble
Lectura del primer llibre de Samuel
Hi havia un benjaminita que es deia Quis, home valent, fill d'Abiel, fill de Seror, fill de Becorat, fill d'Afié. Tenia un fill què es deia Saül, jove i ben plantat. Entre tots els homes d'Israel no n'hi havia cap de tan ben plantat: d'espatlles en amunt era més alt que ningú.
Un dia es perderen les someres de Quis, el pare de Saül, i Quis digué al seu fill: «Pren un dels mossos i ves-les a buscar». Ells recorregueren la muntanya d'Efraïm i el territori de Salisà, però no les trobaren. Recorregueren després els territoris de Salim i de Jeminí, però tampoc no les hi trobaren. Llavors van anar a la ciutat on residia Samuel, l'home de Déu. Quan Samuel veié Saül, el Senyor li digué: «Aquí tens l'home de qui et vaig dir que governarà el meu poble». Allà mateix, a la plaça d'entrada a la ciutat, Saül preguntà a Samuel: «On és la casa del vident?» Samuel li respongué: «Soc jo, el vident. Comença a passar i puja al santuari, que avui menjareu amb mi, i demà al matí, després de dir-te tot el que t'interessa, te'n podràs anar».
L'endemà, Samuel ungí amb l'oli el cap de Saül, el besà i li digué: «El Senyor t'ungeix per rei d'Israel, el seu poble: governaràs el poble del Senyor i el salvaràs dels enemics que l'envolten».

Salm responsorial 20,2-3.4-5.6-7 (R.: 2a)
El rei celebra el vostre triomf, Senyor.
Com se sent feliç per la vostra victòria.
Li heu concedit el que el seu cor volia,
no li heu refusat el que us demanava.

R. El rei celebra el vostre triomf, Senyor.

Sortiu a rebre'l augurant-li la felicitat,
li poseu al front una corona d'or.
Us demanava la vida, i li heu fet la gràcia
d'allargar els seus anys per sempre, sense fi. R.

L'ha fet cèlebre la vostra victòria,
l'heu cobert d'honor i majestat,
sempre es valdran del seu nom per beneir,
l'ompliu de goig amb la vostra mirada. R.

Al·leluia Lc 4,18
El Senyor m'ha enviat a portar la Bona Nova als desvalguts,
a proclamar als captius la llibertat.

Evangeli Mc 2,13-17
No he vingut per cridar els justos, sinó els pecadors
Lectura de l'evangeli segons sant Marc
En aquell temps, Jesús tornà a sortir cap a la vora del llac. Tothom venia a trobar-lo, i ell els ensenyava. Tot passant, veié Leví, fill d'Alfeu, assegut al lloc on recapten impostos, i li digué: «Vine amb mi». Ell s'aixecà i se n'anà amb Jesús. Després Jesús es posà a taula a casa d'ell, i altres publicans i pecadors es posaren també a taula amb Jesús i els seus deixebles, perquè n'hi havia molts que anaven amb ell. Els fariseus mestres de la Llei s'adonaren que Jesús menjava amb ells i deien als deixebles: «El vostre mestre menja amb publicans i amb pecadors». Jesús ho sentí i els digué: «No són els qui estan bons els qui necessiten el metge, sinó els malalts. No he vingut per cridar els justos, sinó els pecadors.