DILLUNS DE LA SETMANA X DURANT L'ANY / II


Lectura primera 1R 17,1-6
Elies, servidor del Déu d'Israel
Lectura del primer llibre dels Reis
En aquells dies, Elies, el tesbita, de Tesbé de Galaad, digué al rei Acab: «Et juro per la vida del Senyor, Déu d'Israel, de qui soc servidor, que aquests anys vinents no hi haurà ni pluja ni rosada si jo no ho dic». Llavors el Senyor li va fer sentir la seva paraula i li digué: «Ves-te'n a la regió oriental i amaga't vora el rierol de Carit a l'est del Jordà. Allà podràs beure l'aigua del rierol, i jo he manat als corbs que et portin provisions». Elies va complir el que el Senyor li deia: se n'anà a viure vora el rierol de Carit, a l'est del Jordà, i cada dia, al matí i al vespre, els corbs li duien carn i pa, i bevia aigua del rierol.

Salm responsorial 120,1-2.3-4.5-6.7-8 (R.: cf. 2)
Alço els ulls a les muntanyes:
d'on em vindrà l'ajuda?
L'ajuda em vindrà del Senyor,
del Senyor que ha fet cel i terra.

R. L'ajuda em vindrà del Senyor,
que ha fet el cel i la terra.

Que no deixi relliscar el teu peu,
ni s'adormi el qui et guarda.
El guardià d'Israel mai no s'adorm,
sempre vigila. R.

És el Senyor qui et guarda, el Senyor t'empara
al teu costat mateix.
De dia el sol no et farà mal,
ni la lluna de nit. R.

El Senyor et guarda de tota desgràcia,
et guarda la vida.
El Senyor guarda tots els teus passos
ara i per tots els segles. R.

Al·leluia Mt 5,12a
Alegreu-vos i feu festa,
perquè la vostra recompensa és gran en el cel.

Evangeli Mt 5,1-12
Feliços els pobres en l'esperit
Lectura de l'evangeli segons sant Mateu
En aquell temps, en veure Jesús les multituds, pujà a la muntanya, s'assegué i els deixebles se li acostaren. Llavors es posà a parlar i els instruïa dient:
«Feliços els pobres en l'esperit: el Regne del cel és per a ells. Feliços els qui estan de dol: vindrà el dia que seran consolats. Feliços els humils: són ells els qui posseiran el país. Feliços els qui tenen fam i set de ser justos: vindrà el dia que seran saciats. Feliços els compassius: Déu els compadirà. Feliços els nets de cor: són ells els qui veuran Déu. Feliços els qui posen pau: Déu els reconeixerà com a fills. Feliços els perseguits pel fet de ser justos: el Regne del cel és per a ells. Feliços vosaltres quan, per causa meva, us ofendran, us perseguiran i escamparan contra vosaltres tota mena de calúmnies: alegreu-vos-en i feu festa, perquè la vostra recompensa és gran en el cel. També van perseguir els profetes que us han precedit».