DILLUNS DE LA SETMANA XXIII DURANT L'ANY / II


Lectura primera 1C 5,1-8
Netegeu-vos bé del llevat que éreu abans:
Crist, el nostre anyell pasqual, ha estat immolat
Lectura de la primera carta de sant Pau als cristians de Corint
Germans, s'ha sabut pertot arreu que un de la vostra comunitat viu incestuosament amb la seva madrastra. Una immoralitat així no es veu ni entre els pagans! I en lloc de tenir-ne pena i d'excloure de la comunitat l'home que ha fet això, vosaltres tan satisfets! Jo, ni que em trobi corporalment absent, em faig present en esperit a la reunió dels germans, i, com si fos present, ja he decidit què cal fer amb l'home que viu així: En el nom de Jesús, el nostre Senyor, reuniu-vos juntament amb mi, que seré present en l'esperit, i pel poder de Jesús, el nostre Senyor, entreguem aquest home en mans de Satanàs, que el castigarà en el cos; potser així se salvarà el seu esperit el dia del Senyor.
No és bo que visqueu tan satisfets de vosaltres! No sabeu que una engruna de llevat fa pujar tota la pasta? Netegeu-vos bé del llevat que éreu abans perquè sigueu una pasta nova. Vosaltres heu de ser com pans sense fermentar, ara que Crist, el nostre anyell pasqual, ha estat immolat. Per això, celebrem Pasqua cada dia, no amb el llevat que érem abans, el llevat de la dolenteria i de la malícia, sinó amb pans sense fermentar, vivint amb sinceritat i veritat.

Salm responsorial 5,5-6.7.12 (R.: 9a)
Vós no sou un Déu
que es complagui en la maldat,
no acolliu el dolent a casa vostra;
els qui viuen obcecats no resisteixen
quan vós els mireu.

R. Guieu-me, Senyor, vós que sou just.

Detesteu els amics de males arts,
extermineu els mentiders;
l'home fals i sanguinari, Senyor,
vós l'abomineu. R.

Se n'alegraran els qui es refugien en vós,
ho celebraran per sempre;
empareu-los, que puguin celebrar-ho
els qui estimen el vostre nom. R.

Al·leluia Jo 10,27
Les meves ovelles reconeixen la meva veu,
diu el Senyor;
també jo les reconec i elles em segueixen.

Evangeli Lc 6,6-11
Esperaven a veure si curaria en dissabte
Lectura de l'evangeli segons sant Lluc
Un dissabte Jesús entrà a la sinagoga i ensenyava. Hi havia un home que tenia la mà dreta paralitzada. Els fariseus i els mestres de la Llei esperaven a veure si curaria en dissabte, ja que buscaven un motiu per acusar-lo. Jesús coneixia prou els seus pensaments, però digué a l'home que tenia paralitzada la mà: «Aixeca't i posa't aquí al mig». Ell s'hi posà. Llavors Jesús els digué: «Us pregunto: quin és el nostre deure els dissabtes, fer el bé o deixar de fer-lo, salvar una vida o deixar-la perdre?» Després se'ls mirà un per un i digué a l'home: «Estén la mà». L'home ho va fer i recobrà el moviment. Però ells, ofuscats, discutien els uns amb els altres què podien fer contra Jesús.