DIMARTS DE LA SETMANA XIX DURANT L'ANY / II


Lectura primera Ez 2,8-3,4
Vaig menjar aquell escrit
i el vaig trobar dolç com la mel
Lectura de la profecia d'Ezequiel
Això diu el Senyor: «Tu, fill d'home, escolta el que et diré. No siguis rebel com aquesta casa rebel. Menja't això que et dono». Aleshores vaig veure una mà que m'allargava un rotlle escrit. El desplegà davant meu i a totes dues cares hi havia escrites complantes, amenaces i gemecs. I em digué: «Fill d'home, menja això que et presenten, menja aquest escrit i ves a parlar a la casa d'Israel». Vaig obrir la boca, i me'l va fer menjar tot dient-me: «Fill d'home, empassa-te'l, omple les teves entranyes d'aquest escrit que et dono». Jo me'l vaig menjar i el vaig trobar dolç com la mel. Després em digué: «Fill d'home, ves a trobar la casa d'Israel i digue'ls tot el que jo et dic».

Salm responsorial 118,14.24.72.103.111.131 (R.: 103a)
Soc més feliç guardant el pacte
que fruint de grans riqueses.

R. Senyor, quina dolçor les vostres promeses!

El vostre pacte fa la meva delícia,
aquests decrets són els meus consellers. R.

M'estimo més la llei que surt dels vostres llavis,
que mil monedes d'or o de plata. R.

Quina dolçor les vostres promeses!
Quan les repeteixo,
són més bones que la mel. R.

Tindré sempre per herència el vostre pacte,
és l'alegria del meu cor. R.

Obro els llavis i aspiro amb delit:
m'agraden tant els vostres manaments! R.

Al·leluia Mt 11,29ab
Accepteu el meu jou i feu-vos deixebles meus,
que jo soc benèvol i humil de cor.

Evangeli Mt 18,1-5.10.12-14
Sobretot no menyspreeu cap d'aquests petits
Lectura de l'evangeli segons sant Mateu
En una ocasió, els deixebles preguntaren a Jesús: «Qui és el més important en el Regne del cel?» Jesús cridà un nen, el posà al mig i digué: «Us ho dic amb tota veritat: Si no us torneu com els nens, no entrareu al Regne del cel. Així, doncs, els qui es fan petits com aquest nen són els més importants en el Regne del cel. I els qui acullen un nen així en el meu nom m'acullen a mi. Sobretot no menyspreeu cap d'aquests petits: us asseguro que els seus àngels veuen cara a cara el meu Pare en el cel.
Què us sembla? Si un home té cent ovelles i se n'esgarria una, no deixa les noranta-nou per la muntanya i va a buscar l'esgarriada? Us dic amb tota veritat que, si la troba, tindrà més alegria per aquesta que per les noranta-nou que no s'havien esgarriat. Igualment el vostre Pare del cel no vol que es perdi ni un sol d'aquests, per petit que sigui».