DILLUNS DE LA SETMANA XXX DURANT L'ANY / II


Lectura primera Ef 4,32-5,8
Viviu estimant igual com el Crist
Lectura de la carta de sant Pau als cristians d'Efes
Germans, sigueu bondadosos i compassius els uns amb els altres, i perdoneu-vos tal com Déu us ha perdonat en Crist. Sou fills estimats de Déu: imiteu el vostre Pare. Viviu estimant, com el Crist ens estimà: ell s'entregà per nosaltres, oferint-se a Déu com una víctima d'olor agradable.
Vosaltres sou un poble sant. De fornicació, d'impuresa o de l'afany d'enriquir-se a costa dels altres, ni parlar-ne. Res de paraules indecoroses o sense to ni so, res de bromes de mal gust. Més aviat doneu gràcies a Déu. Sapigueu bé que cap fornicador, cap impur, cap amic de fer diners, que és una manera de ser idòlatra, no tindrà part en l'herència de Crist i de Déu. No us deixeu enganyar per raons aparents: per aquests vicis Déu condemnarà els qui no volen escoltar-lo. No tingueu res a veure amb ells. En altre temps vosaltres éreu foscor, però ara que esteu en el Senyor, sou llum. Viviu com els qui són de la llum.

Salm responsorial 1,1-2.3.4 i 6 (R.: cf. Ef 5,1)
Feliç l'home
que no es guia pels consells dels injustos,
ni va pels camins dels pecadors,
ni s'asseu al ròdol burleta dels descreguts.
Estima de cor la llei del Senyor,
la repassa meditant-la nit i dia.

R. Som fills estimats de Déu:
imitem el nostre Pare.

Serà com un arbre que arrela vora l'aigua:
dona fruit quan n'és el temps
i mai no es marceix el seu fullatge,
duu a bon terme tot el que emprèn. R.

No serà així la sort dels injustos;
seran com la palla escampada pel vent.
El Senyor empara els camins dels justos,
i els dels culpables acaben malament. R.

Al·leluia Cf. Jo 17,17
La vostra paraula és veritat, Senyor:
consagreu-nos en la veritat.

Evangeli Lc 13,10-17
No calia, ni que fos en dissabte,
deslligar aquesta dona, filla d'Abraham?
Lectura de l'evangeli segons sant Lluc
En aquell temps, Jesús ensenyava en dissabte en una de les sinagogues. Hi havia allà una dona, malalta des de feia divuit anys. Anava tota encorbada i no es podia redreçar per res. Jesús, en veure-la, la cridà i li digué: «Dona, queda lliure de la teva malaltia». Li imposà les mans i ella es redreçà immediatament, i glorificava Déu.
El cap de sinagoga, en veure que Jesús havia curat la dona en dia de repòs, es disgustà i deia a la gent: «La setmana té sis dies feiners. Veniu a fer-vos curar un d'aquests dies, i no avui, que és dia de repòs». Però el Senyor li contestà: «Hipòcrites! També els dissabtes deslligueu els vostres bous i els vostres ases per dur-los de l'estable a l'abeurador. No calia, doncs, ni que fos en dissabte, alliberar aquesta dona filla d'Abraham, que Satanàs tenia lligada des de fa divuit anys?» En sentir aquestes paraules, els seus contraris hagueren de callar, avergonyits, però tota l'altra gent s'alegrava dels prodigis que feia.