DIMARTS DE LA SETMANA XIII DURANT L'ANY / II


Lectura primera Am 3,1-8;4,11-12
El Senyor ha parlat.
Com puc deixar de profetitzar?
Lectura de la profecia d'Amós
Escolteu, poble d'Israel, aquestes paraules que el Senyor pronuncia contra vosaltres, contra tota la família que va fer pujar del país d'Egipte: «De tots els pobles de la terra, sou els únics que jo em vaig fer meus. Per això mateix us demano comptes de totes les vostres culpes. Heu vist mai dos homes que caminin plegats i no acabin coneixent-se? Rugeix mai el lleó dins la selva si no hi ha cap presa? Alcen el crit els seus cadells sense haver caçat? Cauen a terra els ocells si a terra no hi ha un llaç? Salten de terra els paranys quan no hi ha res per capturar? Toquen mai el corn a la ciutat que la gent no s'alarmi? Hi ha mai a la ciutat cap desgràcia sense que el Senyor l'hagi permesa? Déu, el Senyor, no farà res que no en reveli el secret als seus servidors, els profetes.
Ha rugit un lleó. Qui no s'esfereeix? El Senyor ha parlat. Com puc deixar de profetitzar?» «Us he enviat una catàstrofe com la immensa catàstrofe de Sodoma i Gomorra, i heu quedat com un tió salvat del foc, però no us heu convertit a mi», diu l'oracle del Senyor. Per això, Israel, ara veuràs com et tractaré: prepara't a trobar-te amb el teu Déu, Israel.

Salm responsorial 5,5-6.7.8 (R.: 9a)
Vós no sou un Déu
que es complagui en la maldat,
no acolliu el dolent a casa vostra;
els qui viuen obcecats no resisteixen
quan vós els mireu.

R. Guieu-me, Senyor, vós que sou just.

Detesteu els amics de males arts,
extermineu els mentiders;
l'home fals i sanguinari, Senyor,
vós l'abomineu. R.

Però jo, per la vostra gran bondat,
entro a casa vostra,
i em prosterno ple de reverència
davant del santuari. R.

Al·leluia Salm 129,5
Confio en el Senyor,
confio en la seva paraula.

Evangeli Mt 8,23-27
S'aixecà, renyà els vents i l'aigua,
i seguí una gran bonança
Lectura de l'evangeli segons sant Mateu
En aquell temps Jesús pujà a la barca acompanyat dels seus deixebles. Mentrestant començaren a aixecar-se grans onades, que fins cobrien la barca. Però ell dormia. Llavors el van cridar i li deien: «Senyor, salveu-nos! Ens enfonsem!» Jesús els diu: «Per què us esvereu? Quina poca fe!» I s'aixecà, renyà els vents i l'aigua, i seguí una gran bonança. Aquells homes deien, admirats: «Què és aquest, que fins els vents i l'aigua l'obeeixen?»