DIMECRES DE LA SETMANA VI DURANT L'ANY / II


Lectura primera Jm 1,19-27
Poseu en pràctica la paraula, no us limiteu a escoltar-la
Lectura de la carta de sant Jaume
Tingueu-ho present, germans meus estimats. Sigueu promptes a escoltar, però deixeu passar temps abans de parlar o de treure el geni. L'home geniüt difícilment obra bé davant Déu. Deixeu-vos de converses indecoroses i dolentes! Acolliu amb docilitat la paraula plantada en vosaltres. És una paraula que té el poder de salvar-vos. Però no us limiteu a escoltar-la, que us enganyaríeu a vosaltres mateixos: l'heu de posar en pràctica; perquè, els qui l'escolten i no la posen en pràctica s'assemblen al qui es mira la cara que fa en un mirall: es mira, se'n va i no hi pensa més: Els qui s'emmirallen en la Llei perfecta que ens fa lliures i la retenen, no l'escolten per no pensar-hi més, sinó que la compleixen i són feliços de practicar-la.
Si algú s'afigurava ser un home religiós però no dominava la llengua, es faria il·lusions: la seva religió no valdria res. La religió pura i sense taca als ulls de Déu és que ajudeu els orfes i les viudes en les seves necessitats, i us guardeu nets de la malícia del món.

Salm responsorial 14,1a i 2-3a.3bc-4ab.5 (R.: 1b)
Senyor, qui podrà estar-se a casa vostra?
El qui obra honradament
i practica la justícia,
diu la veritat tal com la pensa;
quan parla, no escampa calúmnies.

R. Qui podrà viure a la muntanya sagrada?

El qui mai no fa mal al proïsme,
ni carrega a ningú res infamant,
compten poc als seus ulls els descreguts,
honora i aprecia els fidels del Senyor. R.

El qui no fia els seus diners a interès,
ni es ven per condemnar cap innocent.
El qui obra així mai no caurà. R.

Al·leluia Cf. Ef 1,17-18
Que el Pare de nostre Senyor Jesucrist
il·lumini els ulls del nostre cor
perquè coneguem a quina esperança ens ha cridat.

Evangeli Mc 8,22-26
El cec quedà bé del tot, i ho veia tot clar
Lectura de l'evangeli segons sant Marc
En aquell temps, Jesús amb els seus deixebles anà a Betsaida. Allà li portaren un cec i li demanaven que el toqués. Jesús li donà la mà i se l'endugué fora del poble, li escopí als ulls, li imposà les mans i li preguntava: «Veus alguna cosa?» El cec mirà i li deia: «Veig homes que caminen; els veig com arbres». Jesús tornà a imposar-li les mans sobre els ulls, i el cec hi veié distintament. Quedà bé del tot, i ho veia tot clar, fins de lluny estant. Després Jesús l'envià a casa seva dient-li que no posés els peus al poble.