DIVENDRES DE LA SETMANA XXVIII DURANT L'ANY / I


Lectura primera Rm 4,1-8
Abraham cregué en Déu
i Déu li ho tingué en compte per fer-lo just
Lectura de la carta de sant Pau als cristians de Roma
Germans, què direm d'Abraham, el nostre avantpassat? Si era just en virtut de les seves obres, tenia motiu de gloriar-se'n, encara que no com Déu vol, però l'Escriptura diu que «Abraham cregué en Déu i Déu li ho tingué en compte per fer-lo just». Al qui ha fet unes obres, no li donen la recompensa com un favor, sinó com a paga d'un deute, mentre que el qui no ha fet cap obra, però ha cregut en Déu que fa justos els pecadors, Déu li té en compte la fe per fer-lo just. També David proclama feliç l'home que Déu compta entre els justos al marge de les obres, i diu: «Feliç el qui ha estat absolt de la falta i ha vist sepultat el seu pecat. Feliç l'home a qui el Senyor no té en compte la culpa».

Salm responsorial 31,1-2.5.11 (R.: cf. 7)
Feliç el qui ha estat absolt de la falta
i ha vist sepultat el seu pecat.
Feliç l'home
a qui el Senyor no té en compte la culpa,
i dintre seu ja no manté l'engany.

R. En vós he trobat el meu recer.
Tothom celebra al voltant meu
el goig de veure'm lliure.

M'he decidit a reconèixer la falta,
no us he amagat més el meu pecat.
Tan bon punt m'ho he proposat, Senyor,
m'heu perdonat la culpa comesa. R.

Alegreu-vos, justos, celebreu el Senyor;
homes rectes, aclameu-lo. R.

Al·leluia Salm 32,22
Que el vostre amor, Senyor, no ens deixi mai;
aquesta és l'esperança que posem en vós.

Evangeli Lc 12,1-7
Déu, fins i tot, us té comptats cada un dels cabells
Lectura de l'evangeli segons sant Lluc
En aquell temps, s'havia aglomerat la gent a milers, fins al punt que s'estalonaven els uns als altres, i Jesús començà a dir primer als seus deixebles: «Aneu amb compte! Guardeu-vos del llevat dels fariseus, vull dir de la hipocresia. No hi ha cap secret que tard o d'hora no sigui revelat; no hi ha res amagat que tard o d'hora no sigui conegut. Estigueu-ne segurs: El que heu dit en la fosca, ho diran a plena llum; el que heu parlat a cau d'orella en un soterrani, ho proclamaran des dels terrats.
Amics meus, us dic que no tingueu por dels qui maten el cos, i després ja no poden fer-vos mal. Jo us indicaré de qui heu de tenir por: n'heu de tenir d'aquell que, després de prendre la vida, té encara poder de tirar a l'infern. D'aquest sí, que n'heu de tenir por, us ho asseguro. No venen cinc pardals per pocs diners? Doncs, Déu no n'oblida ni un. És més: fins i tot us té comptats cada un dels cabells. No tingueu por: vosaltres valeu més que tots els ocells plegats».